Mitä meillä luetaan? Esittelyssä lastenkirjojen uutuuksia



Meillä luetaan, ja paljon. Lapset varsinkin ovat nenä kiinni kirjoissa, jos eivät ole ulkona. Tänä kesänä neljävuotiaskin on alkanut kiinnostumaan myös asiapitoisista lastenkirjoista. Keräsin tähän kirjoitukseen kirjat, jotka ovat sykähdyttäneet kuulijoitaan, ja minua, viime aikoina. Kaikki ovat tämän vuoden puolella ilmestyneitä teoksia. Koen, että lastenkirjallisuuden tulisi saada enemmän mediatilaa, sillä laadukasta kirjallisuutta julkaistaan paljon!

Suomen lasten majakkakirja (Raili Mikkanen & Sirkku Linnea)




Kirjassa käydään läpi Helsingin edustalla ja Turun saaristossa sijaitsevia majakoita ja niiden tarinoita. Hieman varauksella tämän kirjan otin lukuun, sillä kirjan kuvitus on mielestäni aavistuksen verran laimea ja mietinkin jaksavatko lapset siitä kiinnostua. Mutta mitä vielä! Tarina vei lapset aivan mennessään ja tällä hetkellä meillä asustaa kaksi majakkahullua! Ja kun vielä Saarenmaan reissullamme teimme päiväretken majakalle, oli innostus taattu.

Mikkanen on tunnettu Histamiini-kirjoista ja huomasinkin, että häneltä on ilmestynyt myös Suomen linnoista kertova kirja lapsille. Se lähtikin heti kirjastosta varaukseen.

Arvaa kenen luut (Cap, Martin & Vigourt)



Arvaa kenen luut -kirja sykähdytti ensisijaisesti kuusivuotiasta. Hän on vuosia ollut kiinnostunut dinosauruksista ja fossiileista. joten tämä kirja sopi hyvin aiheeseen jatkoksi. Kirjassa on kuvattu ihmisten ja eri eläinten luita ja rakennetta. Hauskana lisänä ovat kurkistusluukut, joiden alta paljastuu vastaus kenelle luut kuuluvat. Neljävuotias oli ehkä enemmän kiinnostunut noista luukuista kuin itse tiedosta, ja olikin hauskaa arvuutella mikä eläin luukun alta paljastuu.

Milla Marmori ja kadonneen mummon mysteeri (Sami Järvi, Minttu Wikberg)




Tykkään suosia kotimaista lastenkirjallisuutta ja nyt löytyi todellinen helmi! Milla Marmori on matkalla mummonsa luokse kylään, todetakseen mummon kadonneen. Punaisen langan avulla Milla siirtyy tapetin kuviointiin ja seikkailu voi alkaa. Kuka on varastanut kaikkien eläinten vaatteita? Mikä hirviö piileskelee vaatekasan sisällä?

Kirja on ehdoton varsinkin meille ääninäyttelemisestä innostuneille! Tarina kulkee sujuvasti sekä hauskasti eteenpäin ja loppuratkaisu on yllätyksellinen, mutta liikuttava. Kuvitus kirjassa on hyvin nykypäiväisen moderni ja se sopiikin tarinan tueksi. Tälle kirjalle täysi kymmenen pistettä!

Joogaleikki (Lorena Pajalunga)



Meillä molemmat lapset ovat innostuneita joogasta ja kuusivuotias vuoden sitä harrastanutkin. Joogaleikki-kirjassa on värikkäitä ja hauskasti kuvitettuja ohjeita asanoihin. Liikkeet ovat lapsille sopivia ja selkeiden ohjeiden avulla toteutettavissa myös ilman aikuisen apua. Muutamia kertoja olen ihmetellyt mitä pienempi lapsista puuhaa, kun on liian hiljaista, niin hän onkin harjoitellut liikkeittä.

Kirja sopii hyvin myös juuri lukemaan oppineelle, sillä ohjeet ovat lyhyet ja ilmavasti kirjoitetut. Kesä onkin parasta aikaa joogailulle, kirja kainaloon ja ulos harjoittamaan kehonhallintaa!


Olen ammattini puolesta tekemisissä kirjojen kanssa. Mietinkin, että toisinko blogiin kirjoituksia lasten kirjallisuudesta. Mitä mieltä olet? Olisiko esimerkiksi kerran kuussa ilmestyvä lastenkirjoihin liittyvä postaus tarpeellinen? Jätä kommenttia ja kerro mitkä ovat teillä olleet viime aikojen suosituimmat lastenkirjat!

Kommentit

  1. Moikka! Löysin juuri blogisi ja luen täällä innoissani vanhoja postauksiasi. Todella mielenkiintoisia ja omaa sydäntä lähellä olevia aiheita. Olen itse varsinainen lukutoukka, rakastan kirjoja ja meillä luetaankin paljon, tosin tällä hetkellä lähinnä lapsille. Minulta löytyy kohta 2-vuotias esikoinen ja puolivuotias kuopus. Jostain kumman syystä äidin lukuaika tuntuu olevan kortilla! Esikoisen lempikirjoja tällä hetkellä ovat Muumi-kirjat, joista löytyy kurkistusluukkuja. Kuopusta tuntuu kiinnostavan kaikki kirjat, joista saa kulman hyvin suuhun. �� Mielelläni lukisin postauksia lasten kirjallisuudesta myös jatkossa. T. Ida-Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Ihanaa kuulla, että aiheet kiinnostavat :) Tuo on niin tuttua, ettei kerkeä lukemaan mitään! Itsellä nyt vähän helpottanut, kun lapset jo vähän isompia ( 6 ja 4) ja eivät vaadi ihan jatkuvaa huomiota, olenkin kivasti myös omia kirjoja ehtinyt lukemaan. Meillä lapset rakastavat lukemista ja kuuntelisivat niin kauan kuin niille jaksaa lukea!

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?