Tallinna // Kalamajan ja Telliskiven vanhat talot





Vietimme hiljattain neljä ihanaa päivää Tallinnasta. Kaupunki on ehdottomasti yksi suosikeistamme ja tällä kertaa tutustutimme lapsemme myös tähän monipuoliseen kohteeseen. Tallinna tarjoilee aina jotain uutta, mutta myös historiaa. Viihdymme parhaiten vanhan kaupungin ulkopuolella, Kalamajan ja Telliskiven alueilla. En voi saada tarpeekseni noiden alueiden vanhoista taloista, joten vietimme yhden päivän lähes kokonaan kävellen, nauttien ja valokuvaten noita kauniita rakennuksia.





Kalamajaan sekä Telliskiveen suuntaa helpoiten Balti Jaaman luota, joutuu vain päättämään kumpaan suuntaan lähteä. Jaoimme päivän niin, että aamupäivällä kiertelimme Telliskiven alueella, sekä uutena tutustuimme myös Kassisaban alueeseen, ja iltapäivällä lähdimme katselemaan Kalamajan taloja.  Lasten kanssa näillä kulmilla liikkuminen on helppoa, sillä alueet ovat rauhallisia ja leikkipuistoja tulee vastaan melkein joka kulmalla.





Rakastumista näihin rakennuksiin lisäsi vielä se, että majoituimme Telliskivessä sijaitsevaan vanhaan puutaloon. Mikäs sen parempi tapa saada tuntumaa alueeseen, kuin asua itse siellä.




Lisää juttuja Tallinnasta tulossa pian, pysykää kuulolla!

Kommentit

  1. Tutuilta näyttää talot! Toukokuun lopulla kävin Tallinnassa ja majapaikkana oli yksi Kalamajan vanhoista puutaloista. Koitin bongata sitä näistä kuvista, mutta ei näkynyt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Kalamaja on kyllä niin ihana! Suurin osa kuvista on Telliskiven puolelta :)

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista
  2. Tallinnan reuna-alueet on aivan mahtavia! Vietin niissä paljon aikaa 90-luvun lopulla. Tunnelma oli silloin tosin varsin erilainen, esimerkiksi Telliskivi oli lähinnä tyhjillään joitain satunnaisia reivejä lukuun ottamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Varmasti ollut erilaista silloin! Alue on muuttunut todella nopeasti, jännä katsoa mitä seuraavat vuodet tuovat tullessaan.

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista
  3. Olin Tallinnassa nyt muutama viikko sitten ja kävin ajelemassa tuolla. Muuten... Jos haluaa nähdä vielä enemmän "rappioromantiikkaa", niin kannattaa suunnata Riikaan. Siellä tosiaankin on vielä paljon enemmän näitä vanhoja puutaloja jäljellä. Tietty noita vanhoja puutönöjä on koko Balttia täynnä, mutta jos helpolla haluaa nähdä lisää tuollaisia Tallinnan jälkeen, niin Riika lienee parhaiten saavutettavissa ja yhdistettävissä kaupunkilomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Riikassa tullut käytyä kymmenisen vuotta sitten, mutta aika lailla vanhaan kaupunkiin silloin keskityttiin. Pitääkin laittaa muistiin tuo, Riikaan kun pääsee suht nopeasti lentämättäkin :)

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista
  4. Telliskivi muuttuu todella nopeasti. Koska käyn Tallinnassa vain kerran, öari vuodessa on hämmästys aina melkoinen. Vähän epäilen ettei entisestä charmista ole pian mitään jälellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutos on kyllä nopeaa, toivotaan että jollain tasolla rouhea meininki säilyisi jatkossakin :)

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista
  5. Telliskiven viehkous piilee mun mielestäni siinä, että on kuin hyppäisi ajassa vuosikymmeniä taaksepäin. Talot ovat säilyneet sen verran aidossa kunnossa, ettei oikein uskoisi niiden kuuluvan 2010 vuosikymmenelle. Oma kiinnostavuus tulee myös siitä, että monet talot ovat saaneet uuden elämän kauppoina ja ravintoloina. Tuolla voi kokea tosiaan löytämisen riemua. Toivottavasti muutokset myllerryksessä aluetta ei muokata ihan totaalisesti "piloille".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne talot on kyllä niin kauniita, jaksaa hämmästyttää vuodesta toiseen! Yllätyksenä itselle tuli vanhojen puutaloalueiden laajuus, sekä Telliskiven että Kassisaban alueilla. Niin ihanan rauhallista kävellä niitä katselemassa :)


      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista
  6. Lähinnä F-Hoonen vuoksi on tullut pyörittyä tuolla suunnalla. Tykkään myös noista puutaloista, niissä on joku oma viehätyksensä. Onpa kiva idea, että niissä voi majoittua. Oli varmaan Airbnb?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä lähteä F-hoonetta kauemmaksi, löytyy paljon ihania vanhojen talojen reunustamia katuja. Meidän asunto oli yhden paikallisen pariskunnan kämppä, lähtivät mökille joten saatiin asua heidän asunnossaan :) parhautta!

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista
  7. Hyvä tietää, että alueelta löytyy leikkipuistoja. Minä en ole törmännyt kovinkaan moneen, joten aina päädymme lapsen samoihin paikkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Ainakin kolme osui kävelymatkan varrelle noin tunnin aikana :)

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista
  8. Nuo talot ovat kyllä upeita! Tulee autolla aina Tallinnassa ajateltua tuolla ja ihastelemassa arkkitehtuuria. Toki on sinne jalkapatikointireissuja tehty myös alueen ravitsemusliikkeisiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavalla kerralla kannattaa ihan kävellen kierrellä, saa toisenlaisen tunnelman :)

      Heidi / Arjen parempi puoli

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?