Vegaaniherkkuja Tallinnassa





Ruoka ja Tallinna kuuluvat kiinteästi yhteen. Ja ennen kaikkea hyvä ruoka. Viime kuun puolella vietimme puolisoni kanssa kahden yön mittaisen miniloman suosikkikaupungissamme. Vegaaniruuan tarjonta Tallinnassa on ilahduttavan runsasta sekä laadukasta. Viime kesänä kävin ihanan ystäväni kanssa ensimmäisen kerran syömässä Vegan Inspiratsioonissa (Lai 44) ja ihastuin ravintolaan sen verran, että halusin myös tällä reissulla siellä syödä. Eikä tarvinnut pettyä nytkään! Itse söin gluteenittoman pizzan ja matkakumppanini annoksen nimeltä "Bowl of goodness". Molemmat annokset olivat todella herkullisia ja ensimmäisen kerran söin gluteenittoman pizzan, jonka pohja ei ollut kuiva. Aterian kanssa join elämäni parhaimman kombuchan. Ravintolan sisutus on sopivan rouhea eriparisine kalusteineen, värivaloineen ja tehdas tyylisesti esiin jätettyjen putkien ansiosta. Hintataso on sopiva, annoksen ja juoman saa 10-15 eurolla. Tätä ravintolaa ei voi muuta kuin suositella!




Täysin uutena tuttavuutena meille oli Kohvik August (Väike-Karja 5). Jos viehättyy värivaloista, neuvostohenkisyydestä, 50-luvusta ja Marimekon kuoseista on tämä ehdoton kohde. Jollain maagisella virolaisella otteella nämä kaikki tyylisuunnat oltiin saatu sisutuksessa sopimaan yhteen! Kahvilassa vierailimme iltapäivällä, joten tarve oli pienelle välipalalle. Tilasin banaanipannukakkuja, joiden kanssa tarjoiltiin raparperia, granaattiomenan siemeniä sekä matcha-vaahtoa. Ihan kuola alkaa valua pelkästä ajatuksesta! Kiistatta paras pannukakkuannos, minkä olen koskaan syönyt. Piste. Janon sammuttajaksi tilasin punajuuri-mustikka-kauramaito -smoothien. Puolisoni söi feta-flatbreadin, mikä kuulemma oli hyvin maistuva myös.





Kotiin tuliaisiksi kävimme ostamassa vegaanisia suklaita Karu Talu Chocolate -puodista (Voorimehe 4). Jos joskus olen miettinyt miltä paratiisi näyttää, niin nyt löysin sinne! Puoti on ihana, pieni ja tunnelmallinen. Sisutus vie ajatukset jonnekin neuvostoajan mummollaan. Mutta eniten silmänruokaa tarjosi itse suklaatiski. Eihän sitä meinannut osata päättää mitä ostaa. Valitsimme pussiin muutaman palan snikkersiä (oli muuten pala taivasta tämä), sekä kaneli-appelsiinin ja vadelman makuiset palat. Lähes kaikki palat maksoivat kaksi euro kappale. Puoti on suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin, muina päivinä on avoinna 11-18. Käykää ihmeessä ostamassa nautintoa elämää. "Yes, you can buy love!"



Ihania ja herkullisia reissuja kaikille Tallinnaan matkustaville!
P.S. Tulossa kirjoitusta myös Tallinnan kirpputoreista, joten pysykää kuulolla :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?