DocPoint-festivaalien 4+1 suosikkia


*Yhteistyö DocPoint-festivaalien kanssa

Dokumenttielokuvien ystävien ilonviikko on jälleen käsillä, kun DocPoint-festivaali starttasi eilen 29.1. Jos pitäisi valita yksi elokuvamuoto, mitä katsoisi lopun elämäänsä olisi se omalla kohdallani ehdottomasti dokumenttielokuvat. Varsinkin kaikki matkailuun, ekologisuuteen ja maailman pelastamiseen liittyvät dokumentit ovat suosikkejani. Viimeisempänä olen katsonut Plastic Ocean ja suosittelen kaikkia katsomaan sen. Avaa tajuntaa siitä, kuinka muovia on nykyään kaikkialla, ihan kaikkialla.


Ajanpuutteen takia pääsen valitettavasti katsomaan vain yhden elokuvan DocPoint-festareille. Bloginäkyvyyttä vastaan sain kaksi ilmaislippua festareille, joten pääsemme puolison kanssa viettämään laatuaikaa kahdestaan. Festivaaleilla on lukuisia elokuvia, jotka haluaisin käydä katsomassa. Listaan tähän nyt 4 + 1 suosikkiani.

1. Over the Limit

Elokuva sijoittuu rytmisen kilpavoimistelun maailmaan, kuvaten Margarita Mamun valmistautumista vuoden 2015 olympialaisiin. Itse entisenä kilpavoimistelijana olen aiheesta kiinnostunut. Laji on henkisesti ja fyysisesti äärettömän rankka, varsinkin rytmisellä puolella. Voimistelijat uhraavat vapaa-aikansa ja pahimmassa tapauksessa terveytensä lajin puolesta. Elokuva kertookin Manun kamppailusta ylittää itsensä joka kerta.

2. Motherland

Suomessa kuulee kauhistelua, jos synnytysosastolla ei saa perhehuonetta vaan joutuu jaettuun huoneeseen toisten kanssa. Motherland kertoo filippiiniläisestä synnytyssairaalan osastosta, jossa syntyy 100 lasta päivässä. Sen lisäksi, että samassa hallimaisessa tilassa on kymmenittäin äitejä, he myös jakavat sängyn toisen synnyttäneen kanssa. Lapsen nimilapun kadotessa, voi omansa löytää vain päättelemällä kuka vauvoista on ylimääräinen..

3. G. J. Ramstedtin maailma

Elokuvassa liikutaan Mongolian aroilta Aasian suurkaupunkeihin. Monet kulttuuriset perinteet, kuten shamanistinen kansanperinne, tehdään katsojille tutuksi. Matkustusintoilija kun olen, kaikki vieraiden maiden kulttuureihin liittyvät elokuvat kiinnostavat.

4. Step

Nuoruuden harrastuksestani joukkuevoimistelusta siirrytään tähän päivään, eli tanssiharrastukseeni. Elokuva Step kuvaa baltimorelaisen Lethal Ladies -joukkueen tanssiharjoituksia. Tanssilajina step on voimakasta liikettä ja omaa kroppaa käytetään rytmien tuottamiseen. Harjoitusten lisäksi elokuvassa käsitellään tanssijoiden mietintöjä aikuisuudesta sekä opinnoista.+1 eli elokuva jonka aion mennä katsomaan: the Fifth Sun

Pakettiautolla Helsingistä Australiaan. Järjetön ajatus? Ehkä joidenkin mielestä, mutta ei Panun (tai minun!), joka lähtee italialaisten kavereidensa kanssa matkalle, tehden samalla dokumenttia reissustaan. Odotan kyllä niin innolla tätä elokuvaa! Hitaan matkustamisen filosofia ja elämä repussa, eipä sitä muuta matkoiltaan voi toivoa. Joskus luin sanonnan, että sielulla kestää päästä perille yhtä monta päivää kuin aikaero on. Eli jos matkustat maahan, jossa on neljän tunnin aikaero kotimaahasi, kestää sielullasi neljä päivää löytää perille. Itse tunnen tämän selvästi matkustaessani. Ja siksi hidas matkustaminen, oli se sitten junalla, bussilla, liftaten tai kävellen, on paras tapa matkustaa.

Oletko menossa DocPoint-festivaaleille? Mitä menet katsomaan?Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolmen aineksen herkullinen fudge (vegaani)

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?