Kohteena Marokko. Vinkkejä kaivataan!



Alkuvuosi on mennyt todella vauhdilla ja heräsin juuri tajuamaan, että tulevaan Marokon matkaamme on enää kaksi viikkoa. Vähänkö hienoa! Marokosta olen haaveillut niin kauan kuin jaksan muistaa. Kymmenen vuotta sitten jouduin viettämään kuukauden sairaalassa ja äitini toi minulle jonkun "parhaat matkakohteet"-kirjan ajanvietteeksi. Muistan kuinka vain tuijotin niitä kuvia Marokosta. Se kontrasti sairaalan kliinisten valkoisten seinien ja Marokosta otettujen kuvien välillä oli valtava. Silloin päätin, että vielä jonain päivänä matkustan Marokkoon. Nyt se päivä on käsillä. Ottaisinkin vastaan vinkkejä maasta. Joten nyt te kaikki, jotka olette viime aikoina maassa matkailleet, kertokaa kokemuksianne.

Matkalla olemme valitettavasti vain kaksi viikkoa, joten ajankäyttö on hieman rajattua. Lennämme Marrakechiin ja sieltä on majoitus jo varattuna. Miten lentokentältä pääsee parhaiten keskustaan? Matkan lopulla olemme Essaouriassa, mutta mietinnässä on vielä matkan keskivaiheiden kohteet. Erityisesti kiinnostaisi kuulla kokemuksia Imlilistä ja Sidi Kaoukista. Varsinkin kulkuyhteydet Marrakechistä Imliliin kiinnostaa. Mietittin myös visiittiä Tangierissa, sillä halusin kovasti käydä Chefchaouenissa. Ongelmana vain yöjunan takaisinlähtöaika Marrakechiin. Keskellä yötä juna-asemalla lasten kanssa odottelu mietityttää. Ei muuten, mutta mitä tekemistä niille siellä keksisi...




Suosituksia ravintoloista, ensisijaisesti kasvis-/vegaaniravintoloista otetaan vastaan Marrakechista ja Essaouriasta. Myös kivoja ideoita lasten (3- ja 6-vuotiaat) puuhastelulle saa kertoilla. Yleisestikin kaikki ns. "matkaoppaiden ulkopuolelta" olevat ideat ovat tervetulleita. Kyseessä siis reppureissu, joten kovin hinnakkaita tai muuten fiinejä kohteita ei etsitä, vaan enemmän aitoja kokemuksia.

Innostunut jännityshän tässä rupeaa kasvamaan! Säätiedotteet lupailee 20-24 astetta lämmintä, mikä tuntuukin hyvältä näiden kolme kuukautta kestäneiden pakkasten jälkeen. Joten, nyt kaikki vinkit tiskiin, joiden avulla saadaan meidän perheelle jälleen mahtava reissu!

Kommentit

  1. Moikka! Me oltiin Marokossa pari viikkoa sitten. Oltiin Marrakechissa ja Imlilissä. Me varattiin meidän riadin kautta kyyti lentokentältä Medinaan. Kuski odotti kentällä ja Medinan laidalta lähdettiin sitten erään sedän perässä riadiin. Hän kuskasi laukkumme kärreissä ja samalla saatiin kulkea ilman vaaraa eksymisestä. Marokossa kuuluu tipata vähän joka kohdassa kun saa palvelua, se on tosi tärkeä monille paikallisille. Medinaan eksyy välillä ihan taatusti, mutta ei niin pahasti etteikö jossain vaiheessa taas löytäisi suunnan Jemaa el Fnalle, joka on siis Medinan keskeisin paikka ja sitä kannattaa pitää suuntaa hakiessa kiintopisteenä. Majoitutteko Marrakechissa Medinaan vai sen ulkopuolelle? Medinassa yksi suositeltava ruokapaikka on Nomad. Siellä söin aivan mielettömän kukkakaali couscousin. Yleisesti ottaen joka paikasta löytyi tosi hyvin kasvisruokavaihtoehtoja. Jemaa el Fna aukion apina- ja käärmemiehet kannattaa kiertää kaukaa jos ei halua tukea eläinten epäeettistä kohtelua ja maksaa siitä itseään kipeäksi, enkä itse lähtisi myöskään hevosvaunuajeluille.

    Me oltiin pari yötä Imlilissä Riad Atlas Prestige majatalossa, joka oli upea ja siellä sai edullisesti runsaan illallisen. Me vuokrattiin auto lentokentältä ja ajettiin itse Imliliin, mutta muistaakseni taksitkin ovat sinne oikein kohtuuhintaisia. Taksihinta kannattaa aina neuvotella etukäteen. Jos meinaatte matto-ostoksia tehdä niin Imlilistä löytyy isohko liike Co-operative Adrar Tarpis, josta itse ostimme pari mattoa. Matot oli selkeästi parempilaatuisia kuin Marrakechissa ja taatusti käsinkudottuja. Mukava myyjä, jonka kanssa voi neuvotella hinnoista. Jos liikkeessä käytte (sieltä löytyy myös keramiikkaa) niin olisipa mukava jos kertoisitte terveisia kahdelta vaalealta suomalaiselta, sillä lupasimme Shaidille, joka on liikkeen pitäjä, että kerromme hänen kaupastaan muille suomalaisille.

    Paikalliset ovat tosi ystävällisiä ja avuliaita, osa auttaa pyyteettömästi ja osa pienen tipin toivossa. Nuorten poikien ohjeita kannattaa kuunnella varauksella, sillä heidän mielestä turistin eksyttäminen voi olla hauskaa. Ostoksilla ja muutenkin kannattaa muistaa aina kohteliaisuus, hymy ja ystävällinen asenne. Sillä pääsee pitkälle ja saa taatusti parempaa palvelua ja kauppoja hieroessa myyjä varmemmin on valmis tinkimään hinnasta jos vastapuoli on ystävällinen. Naisena kannattaa pukeutua polvet ja olkapäät peittäen, jos ei halua huomiota osakseen. Mitä syrjemmillä seuduilla liikkuu, sen tärkeämpi on tuo pukeutuminen. Itselläni oli löysiä ja peittäviä vaatteita kaupungilla ja pidin aina kevyttä huivia kaulassa, enkä kokenut missään vaiheessa oloani epämukavaksi, päinvastoin paikalliset olivat hyvin kunnioittavia.

    Marokko oli aivan mahtava ja me haluaisimme palata sinne kovasti uudestaan. Tulee varmasti hieno reissu, mutta varautukaa kaottiseen ja hämmentävään ensikosketukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, Kiitos tästä ihan mahtavasta kommentista! Nyt vielä suuremmalla innolla odotan matkaa, ja mahtava kuulla kokemuksia Imlilistä. Siitä kun koitin matkamessuilla kysellä Marokon edustajilta, ei ne edes tiennyt paikasta :D Varmasti on kaoottista ja sen vuoksi hämmentävää mutta siksihän sinne lähdetään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?