Marokko // Atlas-vuoriston taikaa





Vuoret. Niissä vain on jotain niin uskomattoman voimakasta ja kaunista. Joten, kun matkan suunnitteluvaiheessa mietimme missä haluaisimme kaupungin ja rannikon lisäksi käydä, oli Atlas-vuoristo ehdoton kohde. Pakkasimme rinkkamme Marrakechin kuumuudessa ja suuntasimme Imliliin, pieneen kylään vuoristossa.

Marrakchistä Imliliin pääsee sekä paikallisbussilla että grand-taksilla. Koska emme onnistuneen mitenkään selvittämään mistä bussi lähtee jäi jäljelle tinkimiskilpailu taksikuskin kanssa. Yksi Marrakechin grand-taksi (eli tarkoittaa hieman isompaa henkilöautoa) asema sijaitsee keskustassa Gare Routiere de Marrakech -bussiaseman vieressä. Ajomatka Ilmiliin kestää noin 1,5 tuntia ja sinne tehdäänkin myös päiväretkiä Marrakechistä.






Imlilin kylä on pieni ja viehättävä, ja yllättävän turistinen, ottaen huomioon, etten meinannut siitä löytää paljoakaan tietoa etukäteen. Majoituimme yhteen kylän monista bed&breakfast -paikoista, mutta harmiksemme tämä majoitus ei osoittautunut kovinkaan miellyttäväksi paikaksi. No, aina ei voi voittaa. Onneksi ilmat ja maisemat suosivat. Monet matkailijat aloittavat Ilmilista vaelluksen Mount Toubkalille ja kylästä onkin mahdollista vuokrata tarvittavat varusteet.

Me tyydyimme muutaman päivän ajan ihastelemaan maisemia, nauttimaan raikkaasta vuoristoilmasta sekä teimme pienen vaelluksen lasten kanssa. Majapaikkamme hintaan kuului aamupalat, päiväkahvit sekä teetä halutessamme. Matkailijoiden määrästä huolimatta Imlilin ravintolatarjonta oli yllättävän suppea. Onneksi löysimme yhden ihanan ravintolan, ja siellä kävimmekin kahdesti syömässä. Ravintolan nimeä en valitettavasti muista (tai oliko sitä edes näkyvillä), mutta kylän "keskustasta" alaspäin lähdettäessä se sijaitsee oikealla, muurin takana. Menkää ihmeessä! Todella hyvää teetä, ruokaa ja ihana henkilökunta.




Lähtöaamuna satoi vettä, joten olimme tyytyväisiä ajatuksesta siirtyä meren äärelle. Kylän raitilla oli juuri paikallisbussi lähdössä, joten ostimme liput ja hyppäsimme kyytiin. Paikalliseen tapaan bussi tungettiin niin täyteen kuin mahdollista ja ihmisiä alkoi olla kolmessa kerroksessa päällekkäin. Noin tunnin matkan jälkeen vaihdoimme Asnissa toiseen bussiin päästäksemme takaisin Marrakechiin. Kokonaisuudessaan matka kesti useamman tunnin, mutta hintaa kertyi vain viitisen euroa per naama.

Marrakechissä ehdimme juuri ja juuri ostaa evästä, ennen kuin bussimme Essaouriaan lähti. Sieltä suuntasimme kulkumme puolen tunnin ajomatkan päähän Sidi Kaoukiin. Tuosta ihanasta rantakylästä lisää seuraavassa postauksessa! Täältä voit lukea tunnelmia Marrakechistä ja täältä löytyy kokemuksia päiväretkestä Ourika-laaksoon.

Love & light, Heidi

Kommentit

  1. Vuoret ja järvet on selkeesti itsellekin tällä hetkellä se juttu :D Huomaan koko ajan suunnittelevani matkaa lähelle jompaa kumpaa elementtiä :D Marokko on kyllä kiinnostava ja varsinkin vähän erilaiset kohteet siellä :) Itse olen käynyt ainoastaan Chefchauoenissa kymmenisen vuotta sitten. Olisi ihana päästä jo takaisin :)

    VastaaPoista
  2. Vaellusmatkat Atlas vuoristoon on ollut itselläkin joskus mielessä. Ehkä joskus sen aika. Vuoret ovat kyllä kauniita ja jotain taikaa niissä on, kun aina sinne mieli halajaa. :)

    VastaaPoista
  3. Atlas-vuoret tavalla tai toisella koettuna on kyllä hyvä idea Marrakechin matkalle, jos vaan on päiväkin ylimääräistä aikaa.
    Me kävimme vuorten toisella puolella - ja takaisin - samana päivänä, yksityisellä retkellä, jotka nekään eivät Marokossa tule kovin kalliiksi.
    http://meriharakka.net/2017/04/27/ait-ben-haddou-ja-ourazazate/

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, että teillä on ollut suht onnistunut kokemus Atlas-vuorilla - oma päiväretkeni sinne oli nimittäin pienoinen pettymys. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?