Marokko // Päiväretki kauniiseen Ourika-laaksoon



Vietettyämme useamman päivän Marrakechin huumassa päätimme tehdä päiväretken kaupungin ulkopuolelle Ourika-laaksoon. Tavoistamme poiketen varasimme retken matkatoimiston kautta, sillä kohteeseen pääsy julkisilla olisi ollut lähes mahdotonta (järkevässä ajassa) eikä puolisoni halunnut vuokrata autoa. Vaikka retkeen kuului pakolliset turistipysähdyksen "aidossa" berberi-kodissa ja argan-öljyä myyvässä kojussa, oli kokonaisuudessaan retkipäivänne ihana! Seuraksemme saimme viisihenkisen irlantilaisen perheen ja parempaa matkaseuraa ei olisi voinut toivoakkaan.

Ourika-laakso sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Marrakechistä. Lapsiystävällisen tästä kohteesta teki myös vasta yhdeksän jälkeen lähtevä kuljetus. Autolla pääsee laaksossa sijaitsevaan kylään, josta lähtee patikointireitti vesiputoukselle. Meidän retkemme hintaan kuului oppaan mukana olo koko päivän. Vesiputoukselle olikin suhteellisen haastava kiipeäminen ja suosittelen ehdottomasti hyviä kenkiä tälle reitille. Kolmevuotiaamme kulki kantorepussa, sillä paikoittain jyrkät nousut kallioilla olivat hänelle liian vaikeita. Kuusivuotias apinamme taas oli onnensa kukkulilla päästessään kiipeämään kallioita pitkin!

 

Ja ne maisemat! Itse kylä oli viehättävä joen varteen sijoitettujen ravintoloiden ansiosta. Ylös vesiputoukselle päästyämme saimme nauttia upeista vuorimaisemista. Takaisin kylään laskeuduimme onneksi loivempaa reittiä pitkin. Tässä vaiheessa oli ajankohtaista etsiä lounaspaikka, joka valitettavasti meidän kohdalla osoittautui pettymykseksi. Sen verran paljon turisteja kylässä käy, että ravintoloiden taso ei ole kovin kummoinen.

Retkien hinnoista kannattaa muistaa tinkiä. Meillekin tarjottiin ensin hintaa neljälle hengelle, mutta kun kyseenalaistimme saman hinnan aikuisille ja lapsille, saimmekin toisen lapsen ilmaiseksi ja toisen puoleen hintaa. Ei huonompi diili!

Marrakechissä vietettyjen päivien jälkeen suuntasimme nauttimaan luonnonrauhasta pieneen Imlilin kylään Atlas-vuoristoon. Siitä lisää seuraavassa osassa! Täältä voit lukea kokemuksiamme Marrakechistä.

Love and light, Heidi

Kommentit

  1. Oli kiva tulla lukemaan Ourikasta, kun meille se jäi väliin, kun lokakuussa Marrakechissä olimme. Pitääkin katsoa muutkin juttusi Marokosta, sillä on kiva fiilistellä näin jälkikäteen.

    VastaaPoista
  2. On kiva lukea vinkkejä Marokkoon, koska olemme miettineet sitä häämatkaksi, jos nyt joskus mua kositaan. ;) Vähän tunnun tietävän maasta, sillä en ajatellut maassa olevan vuoristoista. :o

    VastaaPoista
  3. Kivannäköinen paikka, mukava nähdä Marokosta vähän toisennäköisiäkin maisemia. Me ollaan hiukan mietitty Marokkoa ja Marrakechiä syksylle, joten täytyy pitää tämä mielessä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?