Kolmen aineksen herkullinen fudge (vegaani)




Jos pitäisi nimetä lempiateriat, olisivat ne minulla ehdottomasti aamupala sekä jälkiruoka. Tunnustan joskus buffetissa tekeväni niin, että syön pääruokaa aika vähän, jotta jaksan syödä enemmän jälkiruokaa..! Kotona emme juurikaan syö jälkiruokia, mutta välillä tekee mieli iltapäiväkahvin kanssa jotain makeaa. Joten jos sinullakin joskus herkkuhammasta kolottaa, niin nappaa tästä talteen ohje todella helppoon, vegaaniseen ja gluteenittomaan fudgeen! Valmistus onnistuu vaikkei mikään huippukokki olisikaan. On muuten sen verran makea, ettei sitä paljoa pysty kerralla syömään (eipä..).

Vegaani fudge:

* 2dl kookosmannaa
* 1dl pähkinävoita
* 2rkl vaahterasiirappia



Sulata kookosmanna vesihauteessa juoksevaksi. Sekoita kookosmannan sekaan pähkinävoi ja vaahterasiirappi. Vuoraa noin 12x15cm kokoinen vuoka esim. leivinpaperilla ja valuta massa siihen. Tasoita ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi. Ja voila! Vegaaninen fudgesi on valmis! Jähmettyneenä fudge on helppo leikata haluamansa kokoisiksi paloiksi. 

Jos massaan haluaa rouheutta, kannattaa sekoitusvaiheessa lisätä esimerkiksi mantelirouhetta tai kuivattuja ja pieneksi paloiteltuja hedelmiä. Fudge on makeaa (itse vähensin siirapin määrää alkuperäisestä ohjeesta), joten suosittelen jotain kirpeää sen seuraksi. Itse söin hillan kanssa, mutta myös kirpeä sorbetti sopii hyvin.

Love and light, Heidi

Alkuperäinen ohje Jeminan vegaani fitness.

Kommentit

  1. Herkullisen näköisiä, pitää laittaa itsekin kokeiluun tuo resepti.

    ♡: karitakoolla.blogspot.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?