Marokko // Boheemi Essaouria








Käsillä olisi Marokon matkamme viimeinen kohde, Essaouria. Pahoittelen, että tämä kirjoitus on antanut odotuttaa itseään. Viime aikoina on ollut niin uskomattoman kiire koulun, töiden ja lasten kanssa, etten ole ehtinyt kirjoittamaan.

Essaouria sijaitsee Atlantin rannalla ja sinne siirryimme Sidi Kaoukin pienestä hippikylästä. Majoituimme kaupungin vanhassa osassa sijaitsevaan ihanaan kattohuoneistoon.. Asunto on täydellinen varsinkin perheille: kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja pieni ulkoterassi. Omistaja auttoi ystävällisesti kaikessa, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan. Hinta oli kohtuullinen ja vaikka asunto sijaitsikin medinassa, ei katujen äänet kuuluneet sisälle asti. Meille on tärkeää tukea paikallisten elinkeinoa matkustaessamme, ja pyrimmekin majoittumaan aina paikallisten omistamiin asuntoihin tai majataloihin.

Essaouriassa on ihan erilainen tunnelma kuin Marrakechissa. Vanhassa kaupungissa on rauhallista ja suosittelenkin kohdistamaan ostosten tekemisen tänne. Puotien pitäjät antavat turistien katsoa tuotteitta suhteellisen rauhassa verrattuna Marrakechin medinaan. Löysimmekin lapsille kivoja puuleluja vanhan kaupungin kaupoista. Tarjolla on myös huiveja, kenkiä, laukkuja, mausteita ja astioita. Medinasta löytyy paljon myös ravintoloita, kahviloita ja katuruokaa. Boheemi sävy näkyy kaikkialla; monissa taidegallerioissa, musiikkikaupoissa ja vegaaniruokaa tarjoavissa ravintoloissa.






Vanhan kaupungin ulkopuolella aukeaakin sitten ihan toisenlainen maailma. Paikallisten myyntikojut levittäytyvät mutaisten katujen varsille ja kaikkea, siis ihan kaikkea on mahdollista ostaa. Suosittelenkin tekemään kävelyn medinan ulkopuolelle, päästäkseen turisteille tarjotusta kuplasta ulos. Vaikka Essaourian vanha kaupunki on ihana, on se vain pieni osa tätä isoa kaupunkia, eikä anna siitä todellista kuvaa. Vanhan kaupungin muurien ulkopuolella on kiva ranta, joka sopii vähätuulisena päivänä lasten uittamiseen. Rannalta löytyi myös leikkipaikka, ensimmäinen itse asiassa kahteen viikkoon!

Essaouriasta siirryimme vielä yhdeksi yöksi takaisin Marrakechiin, vähentääksemme matkustamisen määrää kotiinpaluu päivältä. Viimeisenä päivänä nautimme rauhallisen aamiaisen riadissamme jutellen toisten matkailijoiden kanssa, kävimme syömässä yhdessä suosikki ravintoloistamme ja siirryimme hyvissä ajoin lentokentälle. Edessä oli yölento kotiin ja paluu jälleen todelliseen maailmaan.

Moni on kysynyt minulta lasten kanssa matkustamisesta Marokossa ja voin suositella sitä 100%! Me emme kohdanneet mitään ongelmaa, koin jopa lasten tuovan meille jonkinlaisen immuniteetin esimerkiksi kaupustelijoiden kohdalla. Vai johtuiko se asianmukaisesta pukeutumisesta, en tiedä, mutta matkasta jäi todella miellyttävä tunnelma. Menkää Marokkoon kokemaan sen eksoottisuus ja kaoottisuus! Voin luvata ettei maa jätä kylmäksi.

Matkamme aiemmista kohteista voit lukea täältä: Lumoava Marrakechpäiväretki kauniiseen Ourika-laaksoonAtlas-vuoriston taikaa ja kameleita ja hippejä Sidi Kaoukissa.

Love and light, Heidi





Kommentit

  1. Oli kiva lukea Essaouirasta. Olimme siellä puoli vuotta sitten ja samanlaisia fiiliksiä koettiin. Ruuhkaisen Marrakechin jälkeen oli kaupunki rauhallisuuden tyyssija. Vaikutuksen tekee myös tietyin tavoin erilaisuus kaupunkikuvassa. Ripaus portugalia otaksun.

    VastaaPoista
  2. Kävimme Marrakeshista päiväretkellä Essaouirassa ja tykkäsimme tästä sinisestä rantakaupungista! Vanha kaupunkikin on täällä ihan käsitettävissä ja sellaisena kiva kierrellä siinä missä Marrakeshissa se oli vähän turhaan kaaoottinen ja meren läheisyys viehättää aina.

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva lukea tästä sillä me reissataan kahden pienen lapsen kanssa, ja minua tuo Marokko houkuttaa kyllä mutta olin aika varautunut sinne menemään lapset mukana. Hienoa! Täytyy lukea nuo muutkin kirjoituksesi paikasta.

    VastaaPoista
  4. Marokko on ollut pitkään haaveenani, mutta olen miettinyt, että en ehkä uskaltaisi lähteä sinne yksin. Täytyykin miettiä reissua lapsen/lasten kanssa! Tämä Essaouira kuulostaa sopivan rauhalliselta, josta voisi sitten tehdä retken vilkkaampaan Marrakechiin.

    VastaaPoista
  5. Nää sun jutut on kyllä saanut Marokko-kuumeen nousemaan aika valtavasti. Tämäkin paikka vaikuttaa niin kauniilta ja ihanalta, vaikkakin todellisuus paljastuisikin vasta turistikeskittymän takaa. Silti, Marokkoon on päästävä! Ihanan värikkään oloinen maa kaikkinensa!

    VastaaPoista
  6. Minäkin olen suunnitellut matkaa Marokkoon yksin niin että Marrakech olisi tukikohta ja sieltä kävisin tutustumassa mm tähän Essaouiraan. Ihan jo senkin takia, että tuolla on kuvattu Game of Thronesia. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?