Marokko // Kameleita ja hippejä Sidi Kaoukissa





Tiedättekö sen tunteen, kun olette matkalla paikkaan, josta ei ole paljoakaan tietoa? Etukäteen et ole onnistunut löytämään juuri mitään tietoa, mutta silti on herännyt kutina, että paikka on upea. Tämä kävi meille Sidi Kaoukin kohdalla. Sattumalta olin netin syövereitä kaivellessa törmännyt yksittäiseen kirjoitukseen tästä Markon hippikeitaasta. Muuten en sitten tietoa kohteesta löytänytkään. Lähdimme aamulla Atlas-vuoristossa sijaitsevasta Imlilin kylästä kohti Atlantin rannalla sijaitsevaa Sidi Kaoukin kylää. Seitsemän tuntia ja viisi kulkuneuvoa myöhemmin olimme perillä. Ja millaisessa paikassa! Sidi Kaouki sulatti sydämemme hetkessä.

Kylässä on noin parikymmentä taloa, mutta kameleita sitäkin enemmän. Aika tuntuu jotenkin pysähtyneen ja kunnioitimmekin sitä jättämällä kännykät laukun pohjalle pariksi päiväksi. Koska ajalla ei ole merkitystä Sidi Kaoukissa. Heräät kun olet nukkunut tarpeeksi, syöt kun on nälkä ja menet nukkumaan kun aurinko on laskenut. Siinä välissä voi tuijotella kameleita, ihailla surffareita aalloilla, juoda kahvia ja kaivaa varpaat hiekkaan. Toisin sanoen paikka oli täydellinen.






Sidi Kauki sijaitsee noin puolen tunnin taksi/bussi matkan päässä Essaouriasta. Taksi neljälle hegelle maksaa noin 13 euroa, bussilla pääsee halvemmalla, kuhan saa selvitettyä mistä se lähtee.. Sidi Kaoukissa majoituimme Al Vent B&B:hen. Täydet pisteet tälle paikalle. Majapaikka sijaitsee rannan vieressä (no kaikki kylässä sijaitsee rannan vieressä), huoneet ovat viihtyisät ja hintaan kuuluu hyvä aamiainen. Al Vent on varsinkin lasten kanssa täydellinen majapaikka: huoneet sijaitsevat sisäpihalla, kuten myös majapaikan ravintola, joten lapset voi päästää leikkimään keskenään ulos, pihalla on leluja ja omistajan koira pyörii mielellään lasten kanssa. 

Ravintoloita kylästä löytyy kymmenkunta, muutama hinnakkaampi turistiravintola ja pari halpaa paikallisten ravintolaa. Halvemmat löytyvät kylän alku päädystä ja niitä suosittelen lämpimästi.




Sidi Kaouki on paikka johon olisi helppo unohtua, ja niin vaikutti monille käyneen. Pitkät tukat, paljaat jalat ja leveät hymyt kuitenkin kertoivat, ettei kylään jääminen ollut huono päätös. Ellei paluulento kotiin olisi kolkutellut nurkan takana, olisimme tänne jääneet.

Sidi Kaoukista jatkoimme Essaouriaan, josta lisää seuraavassa osassa. Matkamme aiemmista kohteista voit lukea täältä:  Postikortteja MarokostaLumoava MarrakechPäiväretki kauniiseen Ourika-laaksoon ja Atlas-vuoriston taikaa.

Love and light, Heidi

Kommentit

  1. Ompas nätit huivit lapsien päähän päätynyt. :) näyttää olevan mieleinen paikka, ainakin puuhista päätellen. Ihana kun välillä eksyy ei noihin tunnetuimpiin paikkoihin. Voi löytää todellisia helmiä! :)

    VastaaPoista
  2. Marokon hippikeidas! Heti alkoi kiinnostaa. Tällaiset "off the beaten path" -kohteet on niin paljon kiehtovampia kuin matkaesitteiden ja -oppaiden vakiokama.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?