Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua



Menneenä viikkona osui yksi pilvisempi ja hieman viileämpi päivä. Päätimme lasten kanssa hyödyntää sen leipomiseen ja askarteluun. Mieli teki jotain herkullista, mutta terveellistä, joten valmistimme omena-kesäkurpitsa-muffinseja. Leipomusten paistuessa oli aikaa keitellä kahvit ja ottaa askartelutarvikkeet esille. Laulupussi kaipasi päivitystä sekä uusia kuvia. Lapsia on jo jonkin aikaa häirinnyt, ettei korttien kuvat vastaa laulujen nimiä. Joo, hieman pikkutarkkaa porukkaa asustaa meillä.. Vaihdoimme kuvia sekä mietimme uusia lauluja, joita he ovat oppineet kuluneen vuoden aikana.

Laulupussin valmistus on helppoa. Tarvitset pienen pussin, pahvia, värikynät, sakset ja kontaktimuovia. Vanhoissa laulukorteissa miellä on lehdestä saadut kuvat, mutta nyt kuusivuotias piirsi uusia. Kuopuksen hommana oli värittää kuvat ja minä kiinnitin ne ympyröiksi leikattuihin pahveihin kontaktimuovilla. Kortteja ei toki ole pakollista muovittaa, mutta itse koen, että ne kestävät käytössä paremmin päällystettyinä. Korttien toiselle puolelle kirjoitetaan laulun nimi ja valmiit kortin sijoitetaan pussiin. Joka ilta kumpikin lapsi saa sadun luvun jälkeen nostaa pussista yhden kortin iltalauluksi. Näin ei pienen ja väsyneen ihmisen tarvitse itse miettiä mitä lauletaan.




Vegaaniset muffinssit ovat olleet suosiossani monta vuotta. Ne on helppo valmistaa ja makua voi muutella sen perusteella mitä kaapista löytyy. Nyt raastin sekaan yhden omenan ja puolikkaan kesäkurpitsan. Myös raastettu porkkana toimii mahtavasti. Tässä muffinssien perusohje, josta valmistuu noin pellillinen.

Vegaaniset ja gluteenittomat muffinssit:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen

- 2 kypsää banaania
- 4 rkl chia-siemeniä + 16 rkl vettä (turvota noin 5-10 min)
- 6 rkl kookosöljyä sulatettuna
- 4 rkl siirappia

Laita chia-siemenet likoamaan. Soseuta banaani ja sekoita raasteet, siirappi ja sulatettu kookosöljy siihen. Lisää turvonneet chia-siemenet seokseen ja sekoita hyvin.

- n.5 dl gluteeniton kaurajauho
- 2tl leivinjauhe
- 3 tl kanelia
- 1 tl suola

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mausteina voi käyttää myös inkivääriä, kardemummaa ja/tai vanilijaa. Yhdistä kuivat aineet kostean seoksen kanssa ja sekoita huolellisesti, ettei klimppejä jää. Itse tykkään, että seos saa olla aika kosteaa. Tällöin kannattaa jauhoja lisätä vähän kerrassaan. 

Lusikoi seos muffinssivuokiin. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Muffinssien kannattaa antaa jäähtyä ennen syömistä, jos jaksaa odottaa...





Muffinssejen jäähtymistä odotellessa lapset halusivat lähteä vielä iltakävelylle. Tämän kaltaiset arkipäivät ovat mielestäni parasta. Joskus puuhataan enemmän ja joskus vähemmän. Jokainen voi kuitenkin omilla valinnoillaan vaikuttaa arkensa miellyttävyyteen. Itse koen, että rauhallinen yhdessäolo lasten kanssa on voimia antavaa. Mistä arkisista asioista sinä nautit?

Muffinssiohjeen pohjana on toiminut tämä Tuulian resepti. 


Kommentit

  1. No information is available for "Mariage 토지노 로얄 보기 토지노 로얄 보기 토지노 로얄 보기 토지노 로얄 보기 싆�지노 로얄 보기 happyluke happyluke gioco digitale gioco digitale dafabet dafabet sbobet ทางเข้า sbobet ทางเข้า クイーンカジノ クイーンカジノ betway login betway login 코인카지노 코인카지노 우리카지노 우리카지노 331 The best Asian table games | 온라인 슬롯 사이트 추천

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?