Mitä kuuluu kasvimaalle?




Kevät on hellinyt meitä ihanilla ilmoilla ja mahdollistanut puutarhassa työskentelyn. Täällä kirjoittelin viime syksynä ajatuksista ja suunnitelmista kasvimaallemme. Tämä on ensimmäinen kesä, jonka vietämme kotona sitten tähän taloon muuttamisen vuonna 2014. Olenkin siitä innoissani, sillä nyt pääsemme kunnolla hoitamaan pihaa ja kasvimaata! Vielä on toki hieman aikaista sanoa, miten sato tulee kehittymään, mutta käydäänpä läpi mitä pihaltamme löytyy:

Kasvimaalla on nyt kasvamassa perunaa, härkäpapua ja porkkanaa. Nämä näyttävät kaikki saaneen hyvän lähdön, varsinkin perunat. Kuusivuotias veisti ja nikkaroi viime syksynä kyltit valmiiksi, jotta tiedetään mitä missäkin kohdassa kasvaa. Lasten omissa pienissä kasvatuslaatikoissa on salaattia ja kuopuksella myös mansikka, jonka hän sai päiväkodista kevätlahjaksi. Kasvatuslaatikoiden lisäksi takapihalta löytyy kolme viinimarjapensasta. Eli c-vitamiinit turvattu!





Etupihalla on sekä omena- että luumupuu ja uutena tulokkaana kirsikkapuu. Jännityksellä seuraamme omenapuun tilannetta, sillä viime vuonna ei tullut yhtäkään omenaa, kun edellisvuonna hukuimme niihin. Luumupuu on myös hieman villikortti. Talomme edellinen asukas ei juurikaan hoitanut pihaa, joten luumupuu oli hyvin huonossa kunnossa. Hoidolla olemme sen saaneet hieman virkistymään, mutta voi olla, että joudumme siitä luopumaan. Kirsikkapuu on vielä sen verran tuore, ettei odotettavissa ole marjoja tänä vuonna. Naapurien puolelta on meidän puolelle levinnyt karviais- ja vadelmapensas. Niistä ei suurta satoa ole odotettavissa, mutta pieniä maistiaisia lapsille kuitenkin.



Nyt vain mielenkiinnolla seurataan miten sato edistyy. Jos kaikki menee hyvin, varsinkin kasvimaalla, voisi sitä laajentaa ensi vuotta ajatellen. Minkälaisia viljelyksiä teillä on? Kiinnostaako omavaraisuus? Jätä kommenttia omista kokemuksistasi.

Love and light, Heidi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?