Viro // Saarenmaa lumosi kauneudellaan



Tämän kesän matkasuunnitelmat ovat muuttuneet monta kertaa. Vielä alkukesästä suunnitelmissa oli matkata Turun saaristoon ja Ahvenanmaalle, mutta sitten elämä tapahtui ja kyseinen matka jäi tekemättä. Näytti jo hetken, että tämä vuosi menee työn teossa ja opiskeluissa joulusta jouluun, mutta sain, kuin sainkin pidettyä pienen loman. Parissa päivässä piti tehdä päätös mihin lähteä. Viikko olisi aikaa ja lentämättä pitäisi päästä perille. Alkuun oikein mikään ei resonoinut, mutta onneksi muutaman lasillisen jälkeen idea lähti lentoon ja varasimme laivaliput Viroon ja majoituksen Saarenmaalta neljäksi yöksi. Löysimme AirBnb:n kautta ihanan talon Muratsin alueelta, noin 10 minuutin ajomatkan päästä Kuresaaresta. Talo oli paikallisen perheen kesämökki ja ei ihanampaa paikkaa olisi voinut olla! Suuri puutarha, sijainti hiljaisen hiekkatien päässä ja hyvin varusteltu keittiö. En voi tarpeeksi hehkuttaa ruohojuuritason matkailua. Sitä saa niin paljon enemmän irti, kun majoittuu siellä missä todellinen elämä tapahtuu.







Kokonaisuudessaan Saarenmaa ja Kuresaari yllättivät meidät iloisesti. Ajatuksissa oli, että turisteja saattaa olla heinäkuussa paljon, mutta kaupunkihan oli todella hiljainen ja viihtyisä! Kuresaaren keskusta käsittää pienen aukion ja muutaman kadun, mutta mitäpä muuta sitä tarvitsee? Aukion läheisyydessä on myös todella kiva leikkipuisto sekä viihtyisä ravintola Retro. Suurimmaksi osaksi teimme ruuat asunnolla, joten kaupungin ravintolatarjontaan ei sen tarkemmin tullut tutustuttua. Keskustan läheisyydessä on kaunis linnoitus, johon on ilmainen sisäänpääsy. Kuresaaren keskustassa pääsee myös ihailemaan vanhoja puutaloja ja niiden runsaita puutarhoja.





Lasten kanssa Saarenmaa ja Kuresaari ovat täydellisiä matkakohteita. Kaupungissa on lyhyet kävelyetäisyydet ja keskustasta löytyy ainakin kolme leikkipuistoa (ja useita jäätelökioskeja!). Saarenmaalla on monta upeaa retkikohdetta, ja niistä tulossa tarkemmin lisää lähiaikoina. Saarella liikkumiseen ehdottomasti helpoin on auto ja olimmekin omalla autolla liikkeellä. Ajomatka Tallinnasta Virtsun satamaan on muutaman tunnin ja lauttamatka Muhun saarelle puoli tuntia. Kuresaari sijaitsee Muhulta noin tunnin ajomatkan päässä.


Jos kaipaatte kaunista ja rauhallista matkakohdetta suhteellisen läheltä, voin suositella Saarenmaata täydestä sydämestäni! Vielä on kesää jäljellä tai ota idea muistiin ensi kesää varten.

Kommentit

  1. Mulla on Viro ollut pääasiassa vaan läpikulkumaana, eli en oo tainnut paria Tallinnan yötä & Pärnun yötä lukuunottamatta viettää siellä aikaa enempää.. Saarenmaan tiesin vain juomamerkistä :D Mutta kivan näköistä on siellä ja vaikuttaa myös kovin rauhalliselle!
    Noi vanhat puutalot on hurmaavia!!!
    Täytyy pitää paikka mielessä, jos joskus Virossa tahtoo pyörähtää enemmän!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vegaaniset muffinssit sekä laulupussin askartelua

Viro // Seikkailu Tallinnassa

Minne kaipaan takaisin?